Dünya Sosyal Hizmet Günü

"Dünya Sosyal Hizmet Günü” her yıl mart ayının üçüncü salı gününde kutlanmaktadır.

"Ortak Sosyal Eylem Yoluyla Çeşitliliğe Saygı Duymak" teması ile sosyal hizmet mesleği için anlamlı olan bu günü coşkuyla kutluyoruz.

2015 yılında “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” çerçevesinde Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler tarafından 2030 sonuna kadar ulaşılması amaçlanan hedefleri içeren bir evrensel eylem çağrısı yapılmıştır. Bu hedefler arasında sağlık, eğitim, çevre sorunları, yoksulluk ve açlığın sonlandırılması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve barışın tesis edilmesine kadar uzanan 17 amaç bulunmaktadır. 2030 Gündem’inin en önemli amacı “Kimseyi Geride Bırakmamak” olarak vurgulanmıştır. Biz de ayrımcılığın olmadığı ve kimseyi geride bırakmadan herkes için eşit ve adil bir dünya dileğiyle dünya sosyal hizmetler gününü kutluyoruz.

Siyah zemin üzerinde pembe, mavi, kırmızı, turkuaz, yeşil ve turuncu renklerden oluşan bir insan silueti bulunmaktadır. Yanında sarı renklerle Ortak Sosyal Eylem Yoluyla Çeşitliliğe Saygı Duymak yazısı yer almaktadır. Yoluyla kelimesi beyaz yazılmıştır.
Hemen altında beyaz renkte Dünya Sosyal Hizmet Günü Kutlu Olsun yazmaktadır.
En altında ise beyaz zemin üzerinde Başkent Üniversitesi'nin 100. Yıl logosunun bulunduğu şeritin sağ tarafında büyük harflerle siyah renkte Engelli Öğrenci Birimi yazmaktadır.