10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI

GÖRSEL BETİMLEME

Afişin en üstünde Başkent Üniversitesi’nin logosu ve 100. Yıl amblemi bulunmaktadır.

Altında mor renkte büyük harflerle 10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI yazmaktadır. Altında yeşil renkte ÖĞRENCİLERİMİZE SORDUK! Yazmaktadır ve en altında siyah renkte büyük harflerle DÜNYAYA NE SÖYLEMEK İSTERDİNİZ? Yazmaktadır.

Afişin gövde kısmında yeşil ve mavi geçişli bir tema kullanılmıştır. Sol en üstte mor zemin üzerinde koşan, futbol oynayan, golf oynayan, yüzen ve tenis oynayan ampute sporcuların illüstrasyonları yer almaktadır. Görselin aralarında büyük siyah harflerle yaptık, kaçtık, vurduk, zıpladık yazmaktayken biraz daha büyük bir punto ile başardık yazmaktadır.

Görselin yanında fuşya pembe renkli bir zemin üzerinde ayağı ile resim yapan bir kadın ve fotoğraf çeken ampute bir erkek yer almaktadır. Erkek olanın yanında “Isınmak için güneşe ihtiyaçları yoktu çünkü her birinin ruhunu ısıtan küçük, özel bir güneşi vardı.” Yazmaktayken sağ alt köşesinde “Ya bir düş ya bir hayal ya bir sevgi ya da bir meraktı bu…” yazmaktadır.

Görselin yanında mor zemin üzerinde pembe pankart kaldırmış, sarı ve pembe kıyafetleri olan, tekerlekli sandalyede oturan bir kadın bulunmaktadır. Pankartın üzerinde “Kimsenin kardeşi değiliz! Benim bir adım var!” yazmaktadır.

Görselin altında küf yeşili bir zemin üzerinde uçan soluk siyah renkte kuşlar vardır. Kuşların üzerinde pankart açmış iki kadın bulunmaktadır. Kadınların mor ve kırmızı kıyafetleri bulunmaktadır. Soldakinin saçı kızıl, sağdakinin saçı siyahtır ve tekerlekli sandalyede otururken megafondan konuşma yapmaktadır. Sağdaki kadının kırmızı pankartında “ufkum ve hayallerim engellerin ötesinde ve yaptıklarım, yapacaklarım kadar sınırsızdır…” yazmaktayken soldaki kadının kırmızı pankartında Engelliyiz, Kadınız, Sahip İstemiyoruz. Özgürlüğüme Engel Sizsiniz” yazmaktadır.

Görselin yanında kırmızı semin üzerinde görme engelli, bastonu olan kumral bir kadın bulunmaktadır. Kadının lila ve mavi renkte kıyafetleri bulunmaktadır. Kendinden emin bir yüz ifadesi vardır. Sol tarafında bir düşünce balonu bulunmaktadır. İçinde “PEHH! Ben neler gördüm. Görememek bir engel değil!” yazmaktadır.

Görselin yanında Down Sendromlu iki çocuk bulunmaktadır. Kız çocuğun mavi saçları, sarı tacı, pudra rengi kazağı ve mavi sarı renkte kıyafetleri vardır. Erkek çocuğun sarı saçları, sarı mavi renkte kazağı vardır. Etraflarında onları çevreleyen elmaslar bulunmaktadır ve sağ üst köşede bulunan düşünce balonunun içinde “Farkım Nadir Olmak” yazmaktadır.

Görselin yanında sarı zemin üzerinde yavru ağzı ve mavi renkte kazağı olan gülümseyen bir erkek bulunmaktadır. Saçları koyu kahverengi olan bu kişi gözleri kapalı bir şekilde dinlemektedir. Kafasının kulak hizasında mavi renkte iki hoparlör bulunmakta ve siyah renkte çizilmiş çizgilerden anlaşıldığı üzere bu kişi duymamaktadır. Kafasının üzerinde duran mor renkteki düşünce balonunun içinde “İnsanları yalan söyledikleri zaman dinlemeyi severim. Olmak istedikleri ama olamadıkları kişiyi anlatırlar” yazmaktadır.

Görselin altında canlı bir pembe rengi zemin üzerinde kalem, kitap ve defterlerden oluşan bir illüstrasyon çalışması bulunmaktadır. Üzerinde kahverengi saçlarını topuz yapmış, mor bir sweat giymiş sarı çantalı bir kadın öğrenci yer almaktadır. Bir eliyle tutup diğer eliyle işaret ettiği üzerinde sarı kırmızı ve turuncu renkte raptiye bulunan beyaz pankartında “Eşit ve erişilebilir eğitim hakkı bir insan hakkıdır ENGELLENEMEZ” yazmaktadır.

Görselin yanında mor zemin üzerinde su yeşili göleği, pudra pembesi renginde pantolonu ve kahverengi ayakkabıları olan kahverengi saçlı bir kız bulunmaktadır. Dizlerinin üzerinde Braille alfabesi ile yazılmış kitabı parmaklarıyla okumaktadır. Sol tarafında bulunan su yeşili renginde olan düşünce balonunun içinde “İnsan yalnızca gözleri ile değil parmakları, kulakları ve hisleriyle de görebilir.” Yazmaktadır.

Görselin yanında masmavi gökyüzü, kuşlar, sincap ve köpeğin bulunduğu yemyeşil bir orman içinde mor bir pankart açan 3 çocuk bulunmaktadır. Pankartın içinde “Her türlü şiddete, ayrımcılığa ve sömürüye hayır!” yazmaktadır.

Görselin yanında toz sarı bir zemin üzerinde birbirine sarılmış üç insan bulunmaktadır. Etraflarında onları çevreleyen minik kırmızı kalpler yer almaktadır. Hemen üstlerinde siyah renkte “Bazen sarılmak bazen içten bir tebessümdür ihtiyacımız olan” yazmaktadır.

Afişin en altında beyaz zemin üzerinde sağ en altta büyük harflerle ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ yamaktayken solunda siyah renkte iletişim bilgileri yer almaktadır. İletişim bilgileri, alt alta şu şekilde yazılmıştır: 0312 2466666-3189, eob.baskent.edu.tr, eob@baskent.edu.tr